Γιώργος Σεφέρης, ο θαλασσινός φίλος μας

(12 votes)
Γιώργος Σεφέρης, ο θαλασσινός φίλος μας
Γιώργος Σεφέρης, ο θαλασσινός φίλος μας

To Γιώργος Σεφέρης, ο θαλασσινός φίλος μας είναι ένα «εμπλουτισμένο βιβλίο». Αποτελείται από ένα βιβλίο 64 σελίδων με μεγάλα αυτιά στο εξώφυλλο που φιλοξενούν τα κομμάτια για τη χαρτοκατασκευή ενός ανεμολόγιου, εμπνευσμένου από το «ρόδο των ανέμων» του Σεφέρη.
Η έκδοση συμπληρώνεται από: α) μία αφίσα-χρονολόγιο με στοιχεία από τη ζωή του του Γ. Σεφέρη και γεγονότα από την Ελλάδα και τον κόσμο, β) 36 κάρτες διπλής όψης με αποσπάσματα από τα Ημερολόγια του Γ. Σεφέρη που «σχολιάζουν» γεγονότα της εποχής και συνδυάζονται με το χρονολόγιο σε ένα «επιτραπέζιο» παιχνίδι αντιστοίχισης που βοηθάει τόσο στην κατανόηση του ποιητή αλλά και της εποχής του και γ) 16 σελιδοδείκτες με στίχους από ποιήματά του.

Το πακέτο συνοδεύεται, για την παρουσίαση στην τάξη, από οδηγίες-σενάριο εφαρμογής σε ομάδες παιδιών και σετ 24 διαφανειών (slides) με τις εικόνες του βιβλίου . 

 

Το χρονολόγιο, 140 Χ 60 εκ.

χρονολόγιο του γ. Σεφέρη

χρονολόγιο του γ. Σεφέρη

 

Κάρτες με καταγραφές-αποσπάσματα από τα Ημερολόγια του Γ. Σεφέρη που σχολιάζουν γεγονότα της ζωής του και της εποχής. 

cards b photo

cards A photo

 

Το βιβλίο στηρίζεται σε έναν φανταστικό διάλογο του Γ. Σεφέρη με ένα παιδί όπου οι απαντήσεις του ποιητή συνθέτονται από αποσπάσματα από τα πεζά του. Για την εικονογράφηση του βιβλίου έχουν χρησιμοποιηθεί επιχρωματισμένες επεξεργασμένες φωτογραφίες από το αρχείο του Σεφέρη. Στο παράρτημα του βιβλίου εκτός από συμπληρωματικές πληροφορίες και υλικό, υπάρχει ευρετήριο όλων των αποσπασμάτων που έχουν χρησιμοποιηθεί καθώς και οι ανεπεξέργαστες φωτογραφίες.

ανάπτυγμα του εξώφυλλου με κοπτικά στα αφτιά

πάνω: ανάπτυγμα του εξώφυλλου του βιβλίου με κοπτικά του ανεμολόγιου στα αφτιά.
κάτω: το ανεμολόγιο συναρμολογημένο.

Το ανεμολογιο

 



























socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6