Διαβάζω παντού! Ζάππειο, ημέρα παιδικού βιβλίου

(14 votes)

Περιβάλλον ανάγνωσης στην έκθεση παιδικού και εφηβικού βιβλίου στο Ζάππειο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου.
έκταση 230 τ.μ,  κατασκευή: Tetragon.

Πανοραμική άποψη της κύριας αίθουσας.
Η έκθεση καταλαμβάνει τέσσερις αίθουσες: στην πρώτη βρίσκεται η υποδοχή και ένα μικρός χώρος εκδηλώσεων με σκηνή και καθίσματα. Στη δεύτερη (κύρια αίθουσα) βρίσκεται το περιβάλλον «διαβάζω παντου» οργανωμένο σε τέσσερεις ενότητες: Διαβάζω στο σπίτι, Διαβάζω στην εξοχή, Διαβάζω στη θάλασσα, Διαβάζω όταν ταξιδεύω-ταξιδεύω όταν διαβάζω. Στην τρίτη και στην τέταρτη αίθουσα, φιλοξενούνται περίπτερα εκδοτών.

πανοραμική άποψη της κύριας αίθουσας

 

Διαβάζω στο σπίτι: φανατικοί αναγνώστες κόμικς

zapeio 91

 

Διαβάζω στη εξοχή: ένα δέντρο σηματοδοτεί αυτή την ενότητα ενώ στο έδαφος (χορτάρι) υπάρχουν τυπωμένες λέξεις. Τα παιδιά ανεβαίνουν από μια σκάλα σε ένα μικρό χώρο -φωλιά για διάβασμα- πάνω στο δέντρο.

zapeio 5

zapeio 7

 

Διαβάζω στην παραλία  (στη θάλασσα). Στο βάθος διακρίνεται η είσοδος της τρίτης αίθουσας με τα περίπτερα των εκδοτών.
Τα σημαιάκια που διακοσμούν όλες τις αίθουσες, είχαν σταλεί πριν την έκθεση σε σχολεία της Αττικής όπου τα παιδιά συμπλήρωσαν το αγαπημένο τους βιβλίο. Έτσι ο χώρος είναι γεμάτος από προτάσεις ανάγνωσης! Οι τοίχοι της αίθουσας είναι καλυμένοι με, σχετικά με την αναγνωση, αποσπάσμασματα  απο γνωστά βιβλία.  

zapeio 92

zapeio 3

Κόμικς στην παραλία (στα «βραχάκια»). Διακρίνεται δεξιά (πάνω φωτ.) ο πίνακας όπου τα παιδιά «τακτοποιούν» μαγνητικές λέξεις (κάτω φωτ.).

zapeio 4

 

Διαβάζω όταν ταξιδεύω-ταξιδεύω όταν διαβάζω.

zapeio 1

zapeio 2

 Η πίσω πλευρά του καραβιού φιλοξενεί μια μικρή βιβλιοθήκη.

zapeio 6

Τα παιδιά γράφουν το όνομά τους κάτω από το αγαπημένο τους μέρος για διάβασμα: μια αναπαυτική πολυθρόνα, στη σκιά ενός δέντρου, στην παραλία, στο ταξίδι...

Τα παιδιά, μόνα τους ή με τους γονείς τους, εξερευνούν την έκθεση συμπληρώνοντας κατάλληλα έναν «χάρτη» αναζητώντας λέξεις και αποσπάσματα τυπωμένα στους τοίχους στο χορτάρι και στη θάλασσα καθώς και κρυμμένα βιβλία.

zapeio 8

zapeio 9

 

 

socialshare

share on facebook share on linkedin share on pinterest share on youtube share on twitter share on tumblr share on soceity6